Νέος Ποιμενάρχης μας ο Δημητριάδος και Αλμυρού
κ.κ. Ιγνάτιος

ετά την αποχώρηση του νέου πλέον Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για τον πρώτο θρόνο των Αθηνών, του από Δημητριάδος, Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, Μητροπολίτης Δημητριάδος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος.
        Ο νέος Ποιμενάρχης μας που είναι πνευματικό ανάστημα του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Καλλινίκου, γεννήθηκε το 1956 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής στην ιερατική οικογένεια του π. Μαρίνου και της Πρεσβυτέρας Θεοδώρας. Στα 19 του χρόνια εκάρη μοναχός στην Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή "Παναγιά η Χρυσοπηγή", στην οποία και παρέμεινε μέχρι και τη στιγμή της εγκατάστασής του στη Μητρόπολη Δημητριάδος.
        Ως Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς ανέλαβε πολύ σημαντικές και σπουδαίες δραστηριότητες και ευθύνες όπως τη Διεύθυνση του πρώτου Εκκ/κού ραδιοφωνικού σταθμού
"Πειραϊκή Εκκλησία", την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή "Διάλογοι αλήθειας και ζωής" στο "New Channel" και το "Αρχονταρίκι" στην τηλεόραση της ΕΤ-1. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου μεταμοσχεύσεων και έχει λάβει μέρος σε διεθνή και πανελλήνια ιατρικά συνέδρια. Είναι επίσης μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, ενώ από της εκλογής του κ. Χριστοδούλου ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Μακαριωτάτου.
        Η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου μας έγινε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 1998 στο Μητροπολιτικό Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου από τον Τοποτηρητή Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού και χαράς, που δημιούργησαν οι χιλιάδες των κατοίκων της Μαγνησίας και του Πειραιά που τον υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο του Βόλου και τον συνόδευσαν μέχρι το Ναό του Αγίου Νικολάου. Την επομένη ημέρα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως ενθρονισμένος πλέον Μητροπολίτης Δημητριάδος, στο Μητροπολιτικό Ναό, μέσα σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης και συγκίνησης και του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να δεχθεί τις ευχές και την αγάπη του λαού μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Προϊστάμενος του ναού μας Αρχμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος και του επέδωσε, εκ μέρους των συνεφημερίων του, του Εκκ/κού Συμβουλίου και του λαού της ενορίας, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, εις ένδειξιν αγάπης, σεβασμού και τιμής προς το σεπτό πρόσωπό του. Ανταπαντώντας ο Σεβ. Ευχαρίστησε για την επιδειχθείσα αγάπη και το πολύτιμο δώρο και κάλεσε κλήρο και λαό σε συστράτευση για την επίτευξη των οραμάτων και των έργων της Εκκλησίας μας.
        Η Ενορία του Αγίου Νικολάου και οι άνθρωποί της, εύχονται στο νέο Ποιμενάρχη μας ο Μέγας Αρχιερέας Ιησούς Χριστός να τον στηρίζει, ενδυναμώνει και κατευθύνει στο έργο του και ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος να γίνει συγκυβερνήτης του στη διακυβέρνηση του σκάφους της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΑΞΙΟΣ!