Αγαπητοί μας φίλοι,

      Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή γιατί, μέσα από αυτή μας την επικοινωνία, σας καλωσορίζουμε στην ολοκαίνουργια σελίδα που ο Ιερός μας Ναός άνοιξε στο παγκόσμιο δια-δίκτυο Internet, με σκοπό την επικοινωνία, την πληροφόρηση και τη δημιουργία ενός νέου ορθόδοξου δρόμου που φιλοδοξεί να οδηγήσει τα βήματα της δραστηριότητας και της διακονίας μας  σ' όλο τον κόσμο.
      Ζούμε στον αιώνα της πληροφορικής, της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης, στον κόσμο της τεχνολογίας, όπου οι μηχανές, και τα γνωσιολογικά δημιουργήματα του ανθρώπινου μυαλού τείνουν να κατευθύνουν τον ίδιο το δημιουργό τους. Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα η Εκκλησία μας δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, θα έλεγα ότι μάλλον όφειλε να δραστηριοποιηθεί, με σκοπό η χρήση των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, να οδηγήσει στην άμεση και σωστική παρέμβαση του Λόγου της στο σύγχρονο γίγνεσθαι.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ι.Ν.
αρχ. Επιφάνιος Οικονόμου

      Ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός του Αγίου Νικολάου Βόλου, εμπνεόμενος από τον τρόπο σκέψης και διακονίας που εισήγαγε η Ιερά Μητρόπολή μας στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, στο πρόσωπο του πρώην Ποιμενάρχου μας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστοδούλου, τολμά να κάνει αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, ευελπιστώντας ότι θα ωφελήσει πνευματικά εκείνους που θα θελήσουν να διαβούν τη σελίδα του.
      Μέσα από τη σελίδα μας θα μπορέσετε ν' αποκτήσετε μια ιδέα της Ορθόδοξης ζωής, του Ορθόδοξου ήθους, της διακονίας που μια Ορθόδοξη ενορία προσφέρει στον άνθρωπο της εποχής μας, θα πάρετε πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στο νευραλγικό χώρο της νεολαίας, για την παρέμβασή μας στην κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα, αλλά και για την Ορθόδοξη λειτουργική παράδοση, που αναβιβάζει τον πιστό σε υπερκόσμιες πνευματικές σφαίρες.
     Προσδοκώντας στη συχνή επαφή και επικοινωνία μαζί μας, σας χαιρετούμε με αγάπη και εκτίμηση.

Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου